Lični stavovi

DUHOVI PROŠLOSTI


Autor teksta: Nebojša Petrović
Novinar SOS kanala

Fotografije: Associated Press, Miroslav Todorović


fudbalski casopis


Uživam da slušam starije kolege kada govore o nekim starim fudbalskim vremenima. Sve je tada bilo drugačije. Niti se fudbal igrao, niti doživljavao na isti način kao danas.


Nedavno mi Aleksandar Cvejić, bivši novinar Tanjuga, reče da me iskreno žali što nisam imao priliku da pravim reportaže sa utakmica u onoj velikoj jugoslovenskoj ligi. E, Cvejo... Kada bi samo znao koliko je meni krivo.


Sećam se svega sa svoje prve utakmice koju sam gledao uživo. Tamo sredinom osamdesetih. Došlo moćno Sarajevo na Marakanu i već u prvih 20 minuta dalo dva gola Zvezdi. Ja da poludim. A onda preokret. Tri lopte u gostujućoj mreži i delirijum na stadionu. I to nije kraj. Sarajlije se ne predaju, stižu do izjednačenja, ali u samom finišu, ipak, oba boda ostaju u Beogradu. Sedam golova. Spektakl.


Pamtim svaki detalj. Čak i to da je čovek pored mene pojeo tri velika fišeka kikirikija za 90 minuta. A sada da me pitate kako je završena utakmica Zvezde protiv Javora ove sezone, ne bih znao da odgovorim. Jeste, analizirao sam je sa gostima u mojoj emisiji TOTAL SOCCER i znam da je bilo nešto tesno i da je Zvezda na kraju ipak dobila. A da li je bilo 1:0, 2:1 ili 3:2, ubite me ako znam. Morao bih da se nakačim na internet, pa da proverim.


Posedujem suvo blago u vidu ukoričenih kompleta časopisa TEMPO, od prvog do poslednjeg broja, koje ljubomorno čuvam pod ključem u redakciji SOS kanala.


Svaki slobodan trenutak koristim za listanje arhive i povratak u prošlost i ubeđujem svim silama svog prijatelja Aleksandra Gajovića, novinara Ilustrovane politike da istraje u svojoj nameri i rehabilituje Tempo, koji je u ono vreme imao tiraž od 200.000 prodatih primeraka.


Članak koji ste otvorili dostupan je samo pretplatnicima na elektronsko izdanje časopisa "Fudbalski kod". Ukoliko ste se pretplatili na online izdanje ulogujte se sa Vašim korisničkim imenom i šifrom.


Ukoliko želite da se pretplatite na naše online izdanje, možete nas kontaktirati putem e-mail adrese
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Kliknite ovde za više informacija o pretplati.

Ulogujte se

Prijatelji sajta

sport indeks

Trenutno posetilaca

6 gostiju i nema prijavljenih članova

Fudbalski kod

Adresa: Blagoja Parovica 156,11030 Beograd, Srbija
Telefon: +381 63 712 4258
E-mail: info@fudbaslkikod.com